BEHANDLINGER
KIROPRAKTIK
Som kiropraktorer er vores opgave at afhjælpe smerter og bedre funktionen. Hertil er en essentiel del af behandlingen hos en kiropraktor at hjælpe patienten til at forstå, hvad der er galt, og hvordan patienten selv kan hjælpe til at få det bedre.
Kiropraktisk behandling består af ledfrigørende justering, ledmobilisering samt bløddelsbehandling. Man kan med fordel kombinere den kiropraktiske behandling med massage, akupunktur eller fysioterapi, hvilket alt sammen er muligt på Kiropraktisk Klinik Randers.
Patienter kan opleve smerter i forbindelse med arbejdsskader, idrætsskader, sygdom eller andet. Følgende symptomer kan lindres og fjernes med kiropraktisk behandling:
- Nakkesmerter med og uden udstråling til armene (Stenose eller diskusprolaps)
- Lændesmerter med og uden udstråling til benene (stenose eller diskusprolaps)
- Akut hold i ryggen
- Smerter i bækkenet med og uden udstråling til balder og lyske
- Hovedpine & migræne
- Piskesmæld
- Svimmelhed
- Smerter i kroppens perifere led (Skuldre, albuer, håndled, hofteled, knæ og fødder)
Som kiropraktor tilpasser vi behandlingsteknikkerne efter den enkelte patient, da der er stor forskel på om man behandler et spædbarn, en muskuløs eller en ældre patient.
Behandlingen består af flere elementer:
- Manuel behandling/kiropraktisk justeringsbehandling
- Bløddelsbehandling (af muskler, sener og ledbånd)
- Ledbevægende øvelser
- Information om det pågældende problem herunder forståelse for årsagssammenhænge og kompensatoriske mønstre
- Instruktion i korrekt rygadfærd
- Akupunktur (ved Kiropraktor Christian Junge)
- Relevant rådgivning relateret til det specifikke problem
Kiropraktisk Klinik Randers værner om et godt tværfagligt samarbejde, og vi sætter en ære i at udnytte de enkelte behandlers spidskompetencer for at kunne sammensætte det mest optimale behandlingsforløb for vores patienter.
Som patient hos os kan du derfor forvente at få en professionel træningsmæssig vurdering af kroppens muskler med henblik på optimering af korrekt rygadfærd.
BABY & BØRNEKIROPRAKTIK
Som baby & børnekiropraktor er den vigtigste opgave at finde årsagen til barnets dysfunktioner og dermed relaterede symptomer og derefter afhjælpe denne. Derudover kigger vi altid på, hvordan man kan fjerne eller ændre den tilgrundliggende årsag samt træne området for at opnå en blivende, god funktion.
Børn er ikke som små voksne, led- og muskelmæssigt set. De udredes derfor forskelligt fra voksne med aldersbestemte undersøgelser suppleret med en grundig undersøgelse af barnets led- og muskelfunktion.
Hvorfor kommer børn til kiropraktor?
Børn, særligt spædbørn, bør som udgangspunkt være meget smidige i deres led og muskler. Hvis der findes nedsat bevægelighed i leddene kaldes dette for en ledlåsning. I relation til ledlåsninger ses oftest muskelspændinger. Kombinationen af ledlåsninger og muskelspændinger gør, at funktionen i det givne område bliver dårlig. Det kan, hos det spæde barn, påvirke evnen til at træne nakke, ryg- og mavemusklerne i maveliggende position eller resultere i en favoritside med skævt kranie til følge. Dette kan så sidenhen få betydning for den motoriske udvikling og kvaliteten heraf.
Ofte ses også en del gråd, uro og utilpashed forbundet med ledlåsninger og muskelspændinger hos spædbarnet.
Hos det ældre barn kan ledlåsninger og muskelspændinger blandt andet resultere i smerter, kropslig/motorisk uro, motoriske udfordringer/dysfunktion (skrive, sparke bold, osv), koncentrationsbesvær (og deraf afledt indlæringsbesvær), søvnbesvær samt generel mistrivsel grundet dysfunktionens påvirkning af barnets nervesystem.
Hvilke symptomer henvender børn sig med?
Spædbørn: Blandt de hyppigste årsager til, at forældrene henvender sig med deres børn til kiropraktor ses blandt spædbørnene megen gråd og motorisk uro, hvor barnet konstant skal bæres og være i bevægelse og dermed bliver ked når det ligger selv. Der kan være en tydelig favoritside i nakken, som kan resultere i et skævt kranie og derfor ofte besvær med amning særligt fra det ene bryst. Af andre årsager kan nævnes forsinkelse eller manglende kvalitet i den motoriske udvikling – særligt, hvor børnene, grundet ledlåsninger/muskelspændinger ikke har kunnet ligge ordentligt på maven fra de var helt små.
De ældre børn: Blandt de lidt ældre børn er årsagen til henvendelse hos en kiropraktor oftest smerter i en eller flere kropsregioner. Det være sig skader på led og muskler efter fald/sport, ledlåsinger og muskelspændinger som følge af dårlig rygholdning. Typisk afledt af lektielæsning i sengen i stedet for ved et ordentligt skrivebord eller grundet for megen brug af diverse spillemaskiner (iPads, playstation m.fl.) samt brugen af telefoner. Dette giver ofte nakkerelaterede problemer herunder spændingshovedpine.
Desværre viser undersøgelser, at der blandt skolebørn er en betydelig del, der lider af hyppige smerter fra ryg og nakke samt hovedpine.
Der ses også en del sportsskader hos unge mennesker samt henvendelser relateret til aldersbestemte skader i bevægeapparatet.
Hvordan behandles børn hos kiropraktoren?
Behandlingen af såvel små som større børn er blid og effektiv og tilpasses naturligvis barnets alder og består af flere elementer:
- Manuel behandling af ledlåsningerne – herunder blid ledmobilisering af de spæde børn.
- Bløddelsbehandling af spændte muskler, sener, ledbånd.
- Ledbevægende og funktionsfremmende øvelser.
- Information om det pågældende problem herunder forståelse for årsagssammenhænge og kompensatoriske mønstre
- Instruktion i korrekt rygadfærd – hos det spæde barn instruktion i korrekt håndtering af baby til understøttelse af den motoriske udvikling samt for at undgå yderligere ledlåsninger/muskelspændinger.
- Relevant rådgivning relateret til det specifikke problem.
På Kiropraktisk klinik Randers værner vi om det tværfaglige samarbejde og sætter en ære i at udnytte de enkelte behandleres spidskompetencer for at sammensætte det mest optimale behandlingsforløb til vores patienter.
I forhold til børn er det særligt skolebørnene, der kan have god gavn af at få tilkoblet en fysioterapeut, således de kan styrke og stabilisere ryggens muskler og dermed understøtte en god rygholdning og -funktion.
FYSIOTERAPI
Tekst kommer
AKUPUNKTUR
På Kiropraktisk Klinik Randers udfører vi den type af akupunktur, kendt som WMA eller vestlig medicinsk akupunktur. Behandlingen sker ved at der placeres tyndes sterile engangsnåle i veldefineret akupunkturpunkter eller trykfølsomme punkter, som har en relation til det område hvor der opleves smerter.
Nålene stimulerer nerveenderne i huden og musklerne. Denne stimulering medfører en udvidelse af de små blodkar i vævet, så der lokalt i muskelvævet sker en øget blodgennemstrømning, dette har en fremmende effekt på helingen.
På rygmarvsniveau og hjerneniveau bliver der udskilt smertedæmpende hormoner og såkaldte neurotransmittere, som giver en smertelindrende effekt. Herved reduceres smerter og symptomer.
Virkningen er ofte langsomt indsættende, men i mange tilfælde er der lindring allerede efter første behandling. Man skal som regel behandles mellem 4-12 gange for at opnå vedvarende og fuld effekt – dette er selvfølgelig afhængigt af, hvor længe man har været smerteplaget. Behandlingen gør ikke decideret ondt, da nålene er meget tynde, men man kan følge en “varme”, “prikken” eller en let “sovende” fornemmelse, under eller efter behandlingen.
Normalt bliver der anvendt 5-12 nåle i området med symptomer og smerter. Der kan i nogle tilfældes anvendes elektroakupunktur, hvor der sættes en svag strøm til nålene, dette kan forstærke effekten.
Behandlingen tager ca. 15 minutter, og efter ca 4-6 behandlinger (3-6 uger) viser de positive effekter sig ved blandt andet: bedre nattesøvn, reduktion af smerter og bedring af bevægelighed.
Bivirkningerne er som oftest meget lette ved akupunktur, disse opleves typisk som træthed, mindre blødninger i huden og lettere kortvarigt opblussen af smerter og symptomer.
På Kiropraktisk Klinik Randers står Kiropraktor Christian Junge for akupunkturbehandlingen.
LASER
K-Laser Cube Plus 30 har 4 bølgelængder (660nm, 800nm 905nm, 970nm) Bølgelænder bestemmer laser energiens penetrationsevne og derved indtrængningsdybde i væv og målretter sig (alt efter hvilke nm) specifikt til forskellige kromoforer (væv og celer) så man derved stimulere til smertelindring og heling.
Jo højere powerede lasere vil være i stand til at levere terapeutiske doser til dybere væv, på kortere tid.
Det er velkendt, at forskellige impulsfrekvenser fremkalder forskellige fysiologiske reaktioner. Under laserterapi, er det fordelagtigt at levere en række impulsfrekvenser. K-Laser har taget alt kendt viden om vævsstrukturer i enhver del af anatomien og opbygget deres behandlingsprotokoller til at målrette den helt rigtige mængde af energi til hhv. knogler, muskler, sener og fedtvæv. K-Laser´s protokoler anvender det største udvalg af laserparametre såsom flere forskellige faser indenfor hver protokol, som muliggør at behandle fra lav Hz til høj Hz i én og samme behandling. Denne behandling, som kombinerer 4 bølgelængder, CW og frekvenser fra 1Hz til 20.000 Hz, har den bedste chance for at stimulere alle kroppens celler til at helbrede sig selv mere effektivt.
SHOCKWAVE
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.